Catering Uppsala

Maten som lyfter din tillställning

Catering

NÅGRA MATNYTTIGA TIPS NÄR DU SKA BESTÄLLA CATERING

Det är en hel del att tänka på när man ska anordna en fest eller någon annan form av social tillställning. Vi har stor erfarenhet av catering. Här bjuder vi på några nyttiga tips som kommer att göra din tillställning till en riktig fest.

 

När ska cateringen levereras? Hungriga och gnälliga gäster kan sänka stämningen i vilket sammanhang som helst. Om det handlar om en kall cateringbuffé så kan maten levereras i god tid utan problem. Då kan maten dukas upp i lugn och ro innan gästerna kommer. Ange gärna ett tidsspann på runt en halvtimme eftersom det kan vara svårt att pricka ett exakt klockslag.

kungsräkor

Behöver du hålla maten varm?

Handlar det om en varm matleverans så behöver du antingen utrustning som håller maten varm eller så måste maten levereras precis innan det är dags att sätta sig till bords.

Hur är det med porslin och bestick? Finporslin eller engångsartiklar? Behöver ni serveringsbestick? Vi kan hjälpa er att hitta rätt när det handlar om serveringsutrustning.

Vilken dricka ska du bjuda gästerna? Vi kan självklart hjälpa dig att hitta bra dryckesförslag, givetvis inkluderande alkoholfria alternativ.

Serveringspersonal kan behövas vid större tillställningar

Behöver ni serveringspersonal på plats? Många väljer att klara av hela ruljangsen på egen hand, men räkna med att det behövs en extra person som dukar av om ni anordnar en tillställning med ungefär 30 gäster.

Allergier och specialkost är också viktigt att tänka på i god tid. Nötter- och mandelallergier kan drabba vissa personer hårt, så dessa produkter är det alltid säkrast att utesluta från menyn. Är några av gästerna allergiska så kan vi hjälpa till att anordna en liten specialbuffé med speciella tallrikar för exempelvis laktos- eller glutenallergiker.

festlokal

Viktigt att kontrollera eventuella allergier

Om ni tar in specialbeställningar innan festen, se till att specificera det till allergier, om frågan handlar om ”saker man inte äter” kan det dock bli väldigt mycket att hålla reda på.

Menyskyltar vid buffén är alltid smidigt och populärt bland gästerna. Vi kan hjälpa till med det om väljer att beställa din catering hos oss.

En godbit till kaffet sätter pricken över i:et

Glöm inte något sött till kaffet. Även om det just nu är på modet att välja bort socker i maten, så är det många som ändå tycker att en bit kaka hör till kaffet på maten. Vi kan erbjuda en stor variation av desserter och andra godbitar.

Se till med att vara tydliga med vem som ska ta emot matleveransen. Vi kommer att behövs kontaktuppgifter till den ansvariga personen innan vi levererar vår catering.

Finns det tillräckligt med plats i lokalen?

Hur ser det ut i lokalen där tillställningen anordnas? Finns det bord att ställa fram buffén på och finns det dukar? Ett bra mått är tre meters bordslängd för en buffé som ska räcka till 50 gäster. Tänk på att flödet underlättas om gästerna kan ta åt sig av maten från båda sidorna. Det underlättar också att ha en tydlig startpunkt gör buffén.

 

Trerätters, buffé, smörgåstårtor – hos oss är valmöjligheterna stora!